Мир на умовах Кремля страшніший за війну, – Іванна Климпуш-Цинцадзе

Іванна Климпуш-Цинцадзе, голова Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до ЄС, висловилася щодо можливості укладення мирного договору між Україною та Росією та майбутнього України

У "статті" московського пропагандистського рупора "РИА Новости" ми насправді не почули нічого нового.

Це те саме, про що говорив Путін 24 лютого і багато разів до цього. Але це так само те, до чого роками під різним соусом агітувала п’ята колона всередині України.

Мета всіх цих ворогів України – її цілковите знищення.

Тепер росіяни говорять про це відкрито. Їхні пріоритетні цілі – патріоти, які були рушійною силою Революції на граніті, Помаранчевої революції та Революції Гідності; історики, які доносили правду про Голодомор та інші звірства СРСР; учителі та викладачі ЗВО, які формували в головах молодих українців національну самосвідомість; прихильники європейської та євроатлантичної інтеграції; носії української мови та всі люди, які не хочуть ставати росіянами чи малоросами.

Україна повинна дуже уважно поставитися до цієї програми знищення українства і негайно почати протидіяти їй не лише на воєнному фронті. Це сигнал нам усім для:

Ми маємо виконати ці путінські хотілки з точністю до навпаки й в жодному разі не йти на компроміси в цих питаннях на жодних перемовинах.

Росія хотіла добитися деукраїнізації руками Кучми і Януковича, інвестувала в ОПЗЖ, Медведчука та його інформаційну обслугу. Путін напав не через НАТО, а через те, що руками цих мерзотників нас підкорити не вдалося.

Усі причетні до цього плану етноциду мають бути покарані, включно з агентами РПЦ у рясах, які проклинають гетьмана Мазепу у побудованих ним храмах.

Українці повинні рятуватися і зміцнюватися, аби це була остання спроба москви деукраїнізувати нас. Перед війною разом з багатьма депутатами з різних фракцій ми створили міжфракційне об’єднання "За деколонізацію". Колеги, час діяти.

Знак гривні
Знак гривні