У Польщі заявили, що різанина в Бучі має бути визнана російським геноцидом в Україні

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький звернувся із закликом визнати трагедію в Київській області геноцидом, запровадити справжні санкції проти Росії та надати Україні потужну військову допомогу, передає «ZN.UA»

"Злочини, які росіяни скоїли над майже 300 жителями Бучі та в інших містах Києва, мають називатися геноцидом. Усі, хто вчинив ці злочини – як прямі, так і непрямі – повинні бути суворо покарані", – пише Матеуш Моравецький. – "Різанина в Бучі – це більше ніж тривожний дзвінок для Європи та світу. Це страшний крик про справедливість, свободу та право на життя, про базові та загальнолюдські цінності".

1.png

Прем’єр-міністр Польщі закликав своїх колег негайно відреагувати на вчинені росіянами звірства запровадженням справжніх санкцій, повним розривом торговельних відносин з РФ, конфіскацією всіх російських активів у західних банках та майна російських олігархів.

"Європейські гроші мають припинити текти до Кремля. Злочинному і все більш тоталітарному режиму Путіна має бути нав'язане лише одне: САНКЦІЇ, ЯКІ ДІЙСНО ПРАЦЮЮТЬ", – наголосив Матеуш Моравецький.

Прем’єр Польщі скликає Європарламент для запровадження ефективних санкцій та надання Україні серйозної військової допомоги.

війна агресія буча путін геноцид

Знак гривні
Знак гривні