Росія не відводить війська, а передислоковує – Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив на пресконференції у Брюсселі у четвер, 31 березня, що, за даними розвідки, "російські підрозділи не відходять, а передислокуються". Про це повідомляє CNN.

"Росія намагається перегрупуватися, поповнити запаси та посилити свій наступ на Донбасі. Водночас РФ продовжує тиснути на Київ та інші міста ", – цитує агенція генерального секретаря НАТО.

"Ми чули нещодавні заяви про те, що Росія скоротить масштаби військових операцій навколо Києва та на півночі України, – сказав Столтенберг. – Але Росія неодноразово брехала про свої наміри, тому ми можемо судити про Росію тільки за її діями, а не за словами".

Генсек НАТО додав, що очікує на додаткові наступальні дії Росії, які "завдадуть ще більше страждань".

Водночас Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє, що основні зусилля російських військ зосереджені на підготовці до відновлення наступальних дій на окремих напрямках та встановленні повного контролю над територією Донецької та Луганської областей.

"Ворог вживає заходів щодо перегрупування та формування угруповань збройних сил російської федерації з метою ведення наступу у Східній операційній зоні", – йдеться у повідомленні.

російські війська зсу російсько-українська війна

Знак гривні
Знак гривні