Велика Британія хоче надати Україні більш смертоносну зброю — The Times

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив уряду, що хоче передати Україні летальне озброєння, оскільки Путін готується до більш серйозного удару. Про це повідомляє The Times.

Адмірал сер Тоні Радакін провів брифінг для міністрів, на якому сказав, що ситуація переросла в «більш традиційну війну», оскільки Україна перейшла від спроб дати відсіч російським силам до утримання позицій та повернення територій.

"Українська армія не лише тримає великі міста, вона змушує росіян відступати. Наша підтримка має змінитися разом із цим", — наголосив начальник штабу оборони адмірал сер Тоні Радакін.

Виходячи з нової фази війни, Велика Британія має перейти й до наступного етапу підтримки. Враховуючи загрози "сильнішого удару Путіна". Наразі, за інформацією видання, в уряді розмірковують про те, яку зброю вони можуть передати.

31 березня Сполучене Королівство проведе конференцію донорів, щоб мобілізувати більше летальної зброї для України.

"Побачимо, що ми можемо зібрати з усього світу, щоб гарантувати, що Росія не досягне успіху у своїй незаконній окупації та вторгненні в суверенну країну", — заявив міністр оборони Бен Воллес.

Нагадаємо, Велика Британія передала Україні ПЗРК Starstreak для збиття повітряних цілей. «Тексти» вже розповіли про технічні характеристики нових помічників ЗСУ зі статті у виданні The Drive і причини, чому росіянам варто їх боятися.

тактика зсу війна зброя

Знак гривні
Знак гривні