"Я не хочу бути причетною до геноциду проти України". Німецька письменниця зреклася своєї країни через "безхребетну" політику ФРН щодо РФ

Лауреатка Німецької книжкової премії 2021 року за роман «Блакитна жінка» Антьє Равік Штрубель у листі «Я відрікаюся» для Frankfurter Allgemeine Zeitung повідомила, що більше не вважатиме себе німкенею через ставлення влади Німеччини до російсько-української війни.

19102021_261162751.jpg

Письменниця, перекладачка та літературна критикиня Антьє Равік Штрубель. Фото: deutschland.de

«Це прощальний лист, звернений до країни, в якій я живу. Я відрікаюся від цієї країни. Країни, влада якої відповідає аплодисментами на крик про допомогу від людей, закинутих у м’ясорубку винищувальної війни. Вона встає і аплодує, а тим часом щодня, щогодини, щохвилини в дітей та літніх людей, хворих та біженців, студенток та студентів, лікарок та лікарів, конвої з медикаментами та їжею влучають нові ракети, снаряди, гранати, бомби, профінансовані німецькими грошима. «Цинізм» – гостре слово. Але найточніше з можливих», – написала вона.

Антьє Равік Штрубель повідомила, що більше не асоціюватиме себе з Німеччиною та її «безхребетною» політикою. Письменниця наголосила, що її обурює факт небажання німецької влади фінансово допомагати України, хоч Німеччина – заможна країна.

«Це багатство накопичене, серед іншого, і завдяки жадібному панібратству з тим бізнес-партнером, наміри якого – репресивні, тоталітарні – вже багато років тому можна було помітити, можна було почути із застережень наших східноєвропейських і балтійських сусідів. Я полишаю країну, уряд якої не наважується закрутити грошовий кран для воєнного злочинця. Я більше не хочу нести колективну провину. Я не хочу бути причетною до цього геноциду проти України. Я більше не хочу платити за російські бомби», – наголосила вона, підписавши листа слова: «Равік, більше не німкеня».

За матеріалами видання NewsUA.

геноцид німеччина російсько-українська війна

Знак гривні
Знак гривні