Нав'язаний нейтралітет не має нічого спільного з демократією – депутат Бундестагу

Переговори щодо України не призведуть до довгострокового миру, "з Путіним миру більше не буде", вважає депутат Бундестагу від ХДС Родеріх Кізеветтер, передає DW.

Експерт Християнського-демократичного союзу (ХДС) з питань зовнішньої політики та голова комітету Бундестагу з контролю за спецслужбами ФРН Родеріх Кізеветтер скептично ставиться до переговорів України та Росії. "З Путіним нема про що домовлятися. Путін хоче, щоб Україна розвалилася", – заявив політик.

"Єдиний варіант, якого ми маємо досягти, – аби Росія вивела війська з України", – сказав Кізеветтер. "Переговори не призведуть до розв'язання проблеми. Нейтралітет (України. – ред.) або схожий результат навряд чи означатимуть довгостроковий мир. З Путіним миру більше не буде", – наголосив він. Крім того, нав'язаний нейтралітет не має нічого спільного з демократією.

На думку голови комітету Бундестагу з контролю за спецслужбами ФРН, Рада безпеки ООН могла б надати Україні гарантії безпеки. Проте для цього найвпливовіший орган ООН має розробити рішення, яке б дозволило позбавити постійних членів Ради безпеки – США, Росію, Китай, Велику Британію та Францію – права накладати вето у разі порушення цих гарантій.

За словами Кізеветтера, потрібно, щоб рішення у Раді безпеки ООН можна було б приймати більшістю голосів. "В іншому разі країни, що мають право вето, як-от Росія, що самі здійснюють напади, можуть заблокувати будь-яку допомогу Україні", – наголосив він.

агресія німеччина війна

Знак гривні
Знак гривні