Мисливці за офіцерами: наші спецпризначенці активно знищують російських генералів

Бойовий стиль Росії та логістичні проблеми призводять до загибелі високопоставлених офіцерів на передовій. Четверо російських генералів, убитих за три тижні, показують вразливість Москви в Україні, передає The Wall Street Journal.

Четверо російських бригадних генералів загинули за три тижні на полі бою в Україні. На думку українських та західних чиновників, наслідки можуть вплинути на результат війни.

Про смерть російських генералів (Віталій Герасимов, Андрій Колєсніков, Олег Мітяєв, Андрій Суховецький) повідомила українська сторона, підтвердили деякі російські ЗМІ, але Кремль мовчить з цього приводу. Ці генерали були учасниками попередніх воєнних операцій Росії в Грузії, Україні та Сирії.

За словами аналітиків, стиль бою російських військових, схоже, сприяв втратам. Серед інших факторів – радіозв’язок низького рівня та інтенсивні бої, включаючи засідки українських військ поблизу міст. Замінити їх офіцерами з подібним досвідом може виявитися дуже складним завданням.

За словами представника найближчого оточення президента України Володимира Зеленського, група українських військових розвідувальних сил спеціального призначення отримала завдання конкретно виявити та знищувати російський офіцерський клас.

«Вони шукають високопоставлених генералів, льотчиків, командирів артилерії, – сказав він. – У них є всі дані, імена, номери армії», заявив президент і додав, що після виявлення офіцерів вони будуть обстріляні або снайперським вогнем, або артилерією.

Група використовує всі наявні у неї методи, щоб відшукати російських офіцерів, яких часто виявляють за допомогою незашифрованого радіообладнання, з передачами, які можна перехопити або позначити на карті. Західні чиновники стверджують, що навчання, безпілотники та протитанкова зброя, надані країнами Північноатлантичного альянсу, допомогли Україні зірвати просування Росії та поставили під загрозу російських офіцерів високого рангу.

Смерть росіян є «відображенням поганої дисципліни, відсутності оперативного досвіду та недостатньої підготовки», – сказав генерал у відставці Бен Ходжес, колишній командувач армії США в Європі. Він сказав, що генерали, можливо, хотіли особисто взяти під контроль ситуацію або зрозуміти, чому вторгнення зупиняється. «Вони заплатили за це ціну», – сказав він.

агресія зсу війна

Знак гривні
Знак гривні