Росіяни вже двічі втрачали свої гелікоптери на летовищі у Чорнобаївці

7 березня росіяни поставили свої гелікоптери в аеропорту "Чорнобаївка" поблизу Херсона. Гелікоптери та інша техніка були знищені ударами ЗСУ. 16 березня російські гелікоптери знову з'явилися на летовищі – і знову були розбиті українською армією.

Червоним показано знищені гелікоптери, жовтим – пошкоджені
Червоним показано знищені гелікоптери, жовтим – пошкоджені

Супутникові знімки, зроблені Planet 16 березня, найкращим чином показують наслідки удару по летовищу в Чонобаївці. На знімку видно, що 10 гелікоптерів, швидше за все, були знищені в результаті атаки, інші три, вірогідно, зазнали пошкоджень. На інших знімках видно, як вони горіли:

7 березня ЗСУ вже наносили удар по цьому району. Знімки району ураження, зазначає Nathan Ruser, дозволяють підрахувати кількість втрачених тоді гелікоптерів: 6 було зруйновано, ще 3, вочевидь, втратили боєздатність. Таким чином, лише за два удари з інтервалом у 9 днів Збройні сили України вивели з ладу та знищили щонайменше 22 російських вертольоти на цьому летовищі.

Зазначимо, що українські офіційні особи повідомляли, що 7 березня в цьому аеропорту біло знищено 30 ворожих гелікоптерів. Але і 22 за два удари це достойний результат.

війна супутник втрати ворога авіація зсу

Знак гривні
Знак гривні