Розвідка США: за 20 днів війни в Україні загинуло більше росіян, ніж американців за 20 років в Іраку та Афганістані

За 20 днів військових дій в Україні загинуло понад сім тисяч російських військовослужбовців. Це більше, ніж загальна кількість американських солдатів, убитих за 20 років під час воєн в Іраку та Афганістані, повідомляє The New York Times із посиланням на «консервативні оцінки» американської розвідки.

За даними The New York Times, ще від 14 тисяч до 21 тисяч російських солдатів отримали поранення. Загалом, за інформацією видання, з боку Росії у війні беруть участь понад 150 тисяч військовослужбовців.

Анонімні чиновники Пентагону відзначили, що велике число втрат, що зростає, може позначитися на бойовому дусі російської армії.

При цьому джерела The New York Times наголосили, що їхні дані щодо загиблих можуть бути неточними. Вони складені на основі аналізу ЗМІ, супутникових знімків та зображень російських солдатів і техніки, які потрапили під обстріл, а також офіційних даних сторін, української та російської, дані яких між собою значно розходяться

Нагадаємо, за останніми даними Генштабу Збройних сил України, орієнтовні втрати російської армії становлять майже 14 тисяч осіб. Росія називає значно менші втрати російських військ, що діють в Україні, і оприлюднювала ці дані лише один раз – 2 березня. На той момент Міноборони РФ визнало втрату 498 солдатів.

агресія втрати зсу війна

Знак гривні
Знак гривні