Своїх не кидаємо: мера Мелітополя виміняли на російських строковиків

Міського голову Мелітополя Івана Федорова обміняли на дев'ятьох російських солдат-строковиків, які, за словами Путіна, не беруть участь у агресії проти України.

Прессекретар глави ОП Даша Зарівна в ефірі українського телебачення повідомила, що мер Мелітополя Іван Федоров був звільнений з російського полону завдяки обміну. "За нього Росія отримала 9-х своїх полонених солдат 2002–2003 року народження. Це фактично діти. Строковики, яких, за словами Міноборони РФ, в Україні немає", передає "Українська правда".

Нагадаємо, 11 березня російські окупанти викрали мера міста Мелітополя Івана Федорова. За словами президента Володимира Зеленського, Федорова катують у підвалі, щоб він на відео висловив підтримку російській окупації. 16 березня стало відомо, що Федорова вдалося звільнити.

Раніше, 8 березня, президент Росії заявляв, що строковики не беруть участі у воєнних діях в Україні. «Ні призовників (солдатів-строковиків – ред.), ні тих, хто призивається на збори, ми не використовуємо і не збираємося використовувати під час проведення цієї військової операції»

А вже наступного дня офіційний представник Міноборони підтвердив, що у війні проти України беруть участь військовослужбовці строкової служби, спростувавши таким чином брехню Путіна. "На жаль, виявилося кілька фактів присутності військовослужбовців строкової служби в частинах російських Збройних сил, які беруть участь у проведенні спеціальної військової операції на території України".

агресія обмін путін війна

Знак гривні
Знак гривні