Російські загарбники нищать українських науковців

Російські окупанти вбили фізика-експериментатора Василя Кладька й історика та перекладача Олександра Кислюка

Це і не дивно, адже ще готуючи вторгнення Росія планувала масові репресії проти українців, про знищення української інтелігенції в разі окупації попереджає і відомий історик Тімоті Снайдер. Та й історичних прецедентів подібної політики вистачає в україно-російських стосунках. Немає підстав вважати, що цього разу росіянці діятимуть по іншому.

13 березня у Ворзелі на Київщині російські військові убили фізика-експериментатора, заступника директора Інституту фізики напівпровідників імені Лашкарьова НАН України Василя Кладька. Про це повідомило відділення фізики й астрономії Національної академії наук України.

201217152638409-9794.jpg

Василь Кладько. Фото з сайту НАН України

«13 березня у Ворзелі російські окупанти варварськи розстріляли фізика-експериментатора, багаторічного завідувача відділу і заступника директора Інституту фізики напівпровідників імені Лашкарьова НАН України, лауреата Державної премії України в галузі науки та техніки, професора, члена-кореспондента НАН України Василя Кладька», – повідомив НАН.

Також стало відомо, що 5 березня 2022 року у Бучі російські окупанти розстріляли викладача церковнослов'янської і грецької мови, історика та перекладача Олександра Кислюка.

Про це повідомив Академічний храм святого апостола і євангеліста Іоана Богослова.

275856094_4827617733960411_1813744315025652968_n.jpg

Олександр Кислюк. Фото з фейсбук-сторінки Академічний храм святого апостола і євангеліста Іоана Богослова

Впродовж багаторічної викладацької та перекладацької роботи Олександр Кислюк написав низку наукових статей і переклав чимало класичних творів зі стародавніх і сучасних іноземних мов: давньогрецької, латини, церковнослов'янської, англійської, французької та німецької, мав публікації з історії козацтва на основі латиномовних джерел.

За матеріалами Історичної правди та Радіо Свобода.

Знак гривні
Знак гривні