Додаткова зброя: ЗСУ захопили російський комплекс РЕБ

Збройні Сили України захопили російський комплекс радіоелектронної боротьби. Тепер він працюватиме проти них самих. Про це повідомляють у фейсбук Сухопутні війська ЗСУ.

«За минулу добу 10-й гірсько-штурмовій бригаді вдалося захопити комплекс РЕБ противника, який тепер буде працювати проти самих свинособак», – зазначено у повідомлені

Попередньо зазначається. що це комплекс РЕБ РБ-301Б «Борисоглебск-2» – російський автоматизований комплекс радіоелектронного придушення. Комплекс складається з кількох машин-станцій, встановлених на базі багатоцільового транспортера-тягача легкого бронювання – МТ-ЛБ. До складу «Борисоглебск-2» включено кілька дизельних генераторів. Крім того, передбачено можливість подання живлення від існуючої цивільної чи промислової інфраструктури. Комплекс складається з апаратури різних типів, призначених на вирішення широкого кола завдань. Є засоби радіотехнічної розвідки, призначені виявлення радіосигналів та видачі даних про них іншим елементам комплексу. Передбачена також машина з обладнанням для встановлення перешкод. Всі етапи бойової роботи здійснюються під контролем і за командами самохідного пункту управління, який обробляє дані про виявлені сигнали і видає вказівки системам придушення.

1.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Повідомляється, що до літа 2015 року система активно використовувалася на сході України. Американські радники, направлені в Україну, дізналися про російську радіоелектронну війну від української армії, хоча Україна ніколи не мала доступу до цієї нової технології РЕБ. Одначе, американські радники були вражені роботою цієї технології.

війна реб зброя

Знак гривні
Знак гривні