Андерс Фог Расмуссен: ЄС має негайно припинити імпорт усієї російської нафти та газу

Якщо ми купуємо нафту путіна, ми платимо за його військові злочини.. Про це пише колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен у Politico

За його словами, Захід продемонстрував рішучість і єдність перед обличчям цієї кризи. Економічні санкції починають кусати росію, і щодня якась європейська чи американська компанія закриває свою діяльність у росії. путін, можливо, робить все можливе, щоб приховати свою війну від звичайних росіян, але він не може приховати економічні наслідки. Росіяни більше не можуть дивитися Netflix або купувати останній iPhone. І навіть якби вони могли це робити, рубль у їхній кишені вдвічі менший, ніж був два тижні тому.

Але навіть коли застосовуються санкції, все ще щодня до бюджету рф надходить сотні мільйонів євро, які використовуються для фінансування військових зусиль росії. У 2021 році 36% доходів російського уряду було отримано від продажу нафти і газу. ЄС залишається найбільшим торговельним партнером росії та основним ринком її енергетичних запасів. Більше 50% експорту нафти та газу країни йде до Європи. Однією рукою Захід штовхає російську економіку з обриву, іншою кидає їй рятівний круг.

Єдиним ефективним рішенням є повне припинення грошових вливань до бюджету росії. ЄС має приєднатися до США і негайно припинити весь імпорт російської нафти та газу. Це поставило б економіку росії на коліна.

Андерс Фог Расмуссен зазначає, що путін розраховує, що економічні інтереси Європи переважатимуть її моральну та політичну підтримку України. І Європа повинна довести, що він неправий. Це, безумовно, буде недешево, але якщо це допоможе припинити страждання в Україні, то це ціна, яку варто заплатити.

росія санкції війна газ

Знак гривні
Знак гривні