ВООЗ порадила Україні знищувати патогени в медичних лабораторіях, щоб запобігти поширенню хвороби

Експерти з біозахисту кажуть, що вторгнення російських військ в Україну та бомбардування її міст підвищили ризик втечі хвороботворних мікроорганізмів у разі пошкодження будь-якого з цих об’єктів, повідомило агентство Reuters.

Як і в багатьох інших країнах, в Україні є лабораторії охорони здоров’я. Вони досліджують, як пом’якшити загрози небезпечних захворювань, які вражають як тварин, так і людей. Серед захворювань останнього часу, зокрема, СOVID-19. Лабораторії отримали підтримку від Сполучених Штатів, Європейського Союзу та ВООЗ.

Відповідаючи на запитання Reuters, ВООЗ повідомила в електронному листі, що вона співпрацює з українськими лабораторіями охорони здоров’я протягом кількох років для напрацювання практик безпеки, які допомагають запобігти «випадковому або навмисному вивільненню патогенів».

«У рамках цієї роботи ВООЗ наполегливо рекомендувала Міністерству охорони здоров’я України та іншим відповідальним органам знищити патогенні мікроорганізми високої небезпеки, щоб запобігти будь-яким потенційним витокам», – йдеться в заяві ВООЗ.

Нагадаємо, дослідницькі лабораторії в Україні знаходяться в фокусі інформаційної війни, яка наростає відколи росія почала війну в Україні. Зокрема, москва створює безліч фейків щодо їхньої діяльності. Наприклад, що Україна буцімто причетна до поширення коронавірусу чи до створення нового вірусу, який заражує лише конкретні етноси.

вірус короновірус вооз

Знак гривні
Знак гривні