Україні дають 70 літаків. Фото та короткі характеристики

Більшість з літаків – винищувачі.

Літаки будуть поставлятися безпосередньо країнами-членами ЄС, а не фінансуватися через оголошену раніше угоду ЄС про фінансування постачання зброї в Україну, повідомляє AIR Live.

Оскільки навчання пілота-винищувача керувати таким типом літака є трудомістким і дорогим процесом, видається розумним припустити, що єдиним можливим швидким переміщенням може бути винищувач, який уже служить у ВПС України.

Деякі нинішні члени ЄС, які колись були частиною Варшавського договору під керівництвом СРСР, досі літають такими літаками або мають припарковані старі.

Ці країни планують передати Україні такі військові літаки:

міг29.jpg

Фото – українська Вікіпедія

МіГ-29 – багатоцільовий радянський винищувач четвертого покоління. Головним завданням літака визначили завоювання переваги в повітрі над районом бойових дій сухопутних військ, другорядною — завдання ударів по наземних цілях некерованою зброєю вдень у простих метеоумовах.

су25.jpg

Фото – українська Вікіпедія

Су-25 (неформально — Грач) — одномісний броньований дозвуковий штурмовик, призначений для надання авіаційної підтримки у зоні бойових дій вдень та вночі за умов візуальної видимості цілі, а також знищення об'єктів із заданими координатами у випадку льотної погоди. Об'єктом ураження можуть бути наземні та надводні цілі, а також повітряні маловисотні, повільні цілі (гелікоптери та транспортні літаки).

Як бачимо, більшість з літаків – винищувачі. Це дозволить Україні активно протистояти авіації окупантів у повітрі.

Звучить малоймовірно, але видання AIR Live пише, що літаки можуть базуватися в Польщі, звідки українські пілоти зможуть виконувати бойові завдання.

Знак гривні
Знак гривні