Ситуація станом на ранок 28 лютого: окупанти зменшили темпи наступу, проте є гарячі точки

Російські окупанти знизили темпи наступу, проте продовжують наступальні операції в деяких напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ зранку 28 лютого.

За повідомленням голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка, станом на 9 ранку Маріуполь і Волноваха залишаються найгарячішими точкам на Донеччині. Зараз там намагаються організувати зелений коридор для завозу до Волновахи гуманітарної допомоги, медикаментів, продуктів, води, а також для евакуації жителів.

Українська правда з посиланням на Запорізьку ОДА повідомляє, що станом на 7 ранку 28 лютого російські війська захопили район міста Бердянськ. Там російський військовий застрелив чоловіка за те, що той не дав мобільний телефон, щоб зателефонувати додому.

Київ залишається недосяжною метою для російської армії. Як повідомляють Сухопутні війська ЗСУ, ворог продовжив спроби прорвати оборону Києва, намагались штурмувати околиці столиці. Однак пересування сил противника були під контролем, ситуація в столиці контрольована.

У ніч з 27 на 28 лютого окупанти здійснили ракетний обстріл по житлових будинках в Чернігові та Житомирі.

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що артилерійським вогнем тільки однієї з українських бригад знищено понад 5 колон ворожої техніки та живої сили противника. Відзначено часті випадки дезертирства та непокори з боку російської армії.

Знак гривні
Знак гривні