Під Васильковом горить нафтобаза і триває бій за аеропорт

Пожежники не можуть приступити до гасіння через обстріли: триває бій за аеропорт.
«Під Васильковом продовжується бій за аеропорт, - написав голова Київської ОДА Олексій Кулеба. - Наразі російські війська нанесли ракетний удар по нафтобазі в селі Крячки Васильківської громади. Спалахнула велика пожежа, яку можна бачити навіть із Києва.

Станом на ранок бій не припиняється, тому ДСНС області не може приступити до гасіння. Наразі вдалося перекрити постачання газу. Маємо пряме влучення в резервуар з паливом.

«За лічені хвилини після удару Російською ракетою та вибуху нам вдалось врятувати 15 вагонів із дизельним пальним та 8 вагонів із газом. Цим пальним ми зможемо заправляти ЗСУ, тероборону, медиків, Київенерго, Київпастранс та інших, хто не дає Києву впасти та «тримає небо»! Російська ракето, іди…» – заявили у мережі заправних станцій KLO.

Розливу пального не може бути, загрози розповсюдження пожежі немає, заявила в ефірі Суспільного Вікторія Рубан, речниця ДСНС у Київській області. За її словами, підрозділи ДСНС станом на 7:00 ще не почали гасити пожежу через те, що бойові дії ще тривали.

Держспецв'язку поширило рекомендації для цивільних, на випадок техногенних катастроф, якщо немає можливості виїхати з зони ураження:

російська експансія війна

Знак гривні
Знак гривні