Пильнуйте мітки на цивільних об'єктах – загарбники змінюють тактику

Російські диверсанти розставили багато міток по Києву. Позначають, зокрема, газові труби на житлових будинках. Про цеповідомив у Telegram мер Києва Віталій Кличко та опублікував відеодокази з вулиці Руденка на Лівому березі Києва.

Подібні дії у столиці та інших містах України – підтвердження того, що російські загарбники змінюють тактику, взявши курс на обстріл цивільних об'єктів: житлових кварталів, лікарень та навчальних закладів.

«У Києві, Харкові, інших містах діють коригувальники, які можуть навести вогонь на ваші домівки чи прокласти дорогу російським військам, – заявив міністр оборони Олексій Резніков. – Вони є очима ворога. Якщо ви бачите підозрілих осіб, які встановлюють маяки, наносять мітки або не можуть чітко пояснити мету свого перебування у певному місці, затримуйте їх самостійно або інформуйте тероборону. Затримані можуть стати джерелом корисної інформації.

Окремо звертаюся до тих, хто свідомо співпрацює з російськими окупантами або може бути введений ними в оману обіцянками «підзаробити». За дві доби російські нелюди вбили майже двісті мирних громадян, з них – трьох дітей. Ще 33 дитини поранені. За таких обставин вас просто можуть не схотіти або не встигнути затримати живими. Відмовтеся від злочинних намірів, поки не пізно».

Мітки потрібно фотографувати та надсилати кіберполіції через чатбот.

російська експансія війна

Знак гривні
Знак гривні