На пресконференції Путін озвучив ультиматум Україні

Визнати Крим російським, відмовитися від вступу до НАТО і від сучасної зброї та виконати Мінські угоди (але їх вже, за його словами, виконати неможливо). Все це більше схоже на проголошення війни, особливо на тлі дозволу від ручної Держдуми використати війська РФ за кордоном, та враховуючи, що Росія визнала ОРДіЛО у межах всієї Донецької та Луганської областей.

Пряма мова Путіна на конференції: "По-перше, що необхідно зробити – визнати волевиявлення людей, які проживають у Севастополі й Криму. ... Вони прийшли й ухвалили своє рішення возз'єднатися з Росією.

По-друге ... ми категорично виступаємо проти прийняття України в НАТО, тому що це створює для нас загрозу – найкращим розв'язанням цього питання було б – щоби наші західні колеги не зганьбилися – щоби сьогоднішня київська влада власноруч відмовилася від вступу до НАТО.

По-третє, – але воно вже не актуальне – треба вирішити проблему Донбасу шляхом мирних перемовин і реалізації Мінських угод".

Крім того, Путін заявив, що головним пунктом його вимог є "демілітаризація" України. Він додав, що західні партнери, зокрема країни-члени НАТО мають припинити постачання сучасного озброєння до України та позбавити її вже наданої збройної допомоги. 

Ці вимоги виглядають як ультиматум Росії перед початком бойових дій.

джерело: УП

ультиматум війна атака росія путін

Знак гривні
Знак гривні