РФ подає змішані дані про те, в яких кордонах визнала ОРДЛО "незалежними"

Ймовірно, у Кремлі навмисне створюють зону невизначеності, тестуючи реакцію інших сторін, як це любить путінський режим.

Так, у підписаних Путіним указах немає фрази про те, що "ДНР/ЛНР" визнаються у нинішніх межах.

0987_QuaBS35.width-1600.jpg

Після цього одразу пішли взаємосуперечливі заяви російських чиновників

Наприклад, Росія може визнати псевдореспубліки "ДНР-ЛНР" у межах Донецької та Луганської областей України, вважає голова комітету Держдуми РФ у справах СНД та зв'язків із "співвітчизниками" Леонід Калашников:

"У цій угоді не уточнюється, але я думаю, що мається на увазі державність, яка була затверджена на старому і єдиному референдумі, який був проведений в інших межах, ніж ті, які зараз займає ДНР..

Зараз ДНР та ЛНР займають територію меншу, ніж це було на референдумі, але вони вважають, що їхня державність поширюється на ту територію теж. А як ці межі відновлюватимуться, у цій угоді й не передбачено. Як вони відновлюватимуться, це не наші з вами компетенції".

Згодом перша заступниця голови комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Світлана Журова спростувала "визнання "ЛНР" та "ДНР" у межах Донецької та Луганської областей України.

"У тих межах, що зараз, звісно. Ніхто не збирається йти далі. Ми у документах жодних інших кордонів не визначали", – сказала вона.

У яких межах визнали ЛНР та ДНР – не знають навіть у парламенті. Голова комітету Держдуми з міжнародних справ Калашников згодом заявив «Інтерфаксу»: «Думаю, найближчими днями це буде оприлюднено. Думаю, з великою ймовірністю президент виступить, не виключаю, чи МЗС».

Отак і буває, коли демократії немає. Усе вирішує вузька кліка.

За матеріалами Дзеркала тижня, УП, Цензора, Медузи

агресія окупація луганщина росія ескалація путін кремль донеччина

Знак гривні
Знак гривні