Передбачувано, тепер Путін доручив армії РФ "підтримувати мир" на Донбасі

Як ми й передбачали, слідом за визнанням ОРДЛО це логічний наступний крок. Тепер будуть кліпати очима й казати "це не вторгнення". Оруелл би плакав.

Укази президента Росії Володимира Путіна про «визнання» незаконних збройних угруповань «ЛНР» і «ДНР» передбачають виконання російськими військами «функцій із підтримки миру» на території, контрольованій бойовиками.

Згідно з формулюваннями, таке рішення ухвалили нібито на звернення ватажків незаконних угруповань, – передає Радіо Свобода.

«Забезпечити... здійснення Збройними силами Російської Федерації... функцій із підтримки миру (на території, контрольованій угрупованнями «ЛНР» і «ДНР»)», – йдеться в документах.

0987.jpg

Було помічено рух техніки Донецьком, імовірно, в бік Ясинуватої

Жителі окупованого Донецька повідомляють про рух надзвичайно великої колони танків і бронетехніки з Донецька у північно-західному напрямку, до лінії зіткнення, – повідомляє проєкт Радіо Свобода «Донбас.Реалії».

Як повідомили кілька очевидців близько 23:00, колона пройшла близько години тому прямо по центру міста, вулиці Університетській, та рухалася протягом години. Люди кажуть, що не бачили такого масштабу «за вісім років».

«На сотій одиниці збилися з рахунку. Ішла з Донецька трасою між Донецьком і Макіївкою, імовірно у бік Ясинуватої. З’їжджали на трасу з центра Донецька», – повідомив житель міста.

«Танки, дуже багато. Та БТРи. І людей везли. Годину техніка їхала», – повідомила інша очевидиця з центру міста.

Відомий військовий журналіст Андрій Цаплієнко пише:

Російська армія вперше за вісім років відкрито заходить на суверенну українську територію. Не «іхтамнєт», не «заблукали», а чисті неприховані регуляри.

І вперше проти наших хлопців на Донбасі стоятимуть не «шахтарі та трактористи», а солдати ЗС РФ:

росія ескалація луганщина донеччина

Знак гривні
Знак гривні