Окупаційні російські війська на Донбасі вербують в армію за 9–11 тис. грн

Найманців розшукують через звичайні дошки оголошень в соціальній мережі VK. Десятки одноманітних повідомлень щодня з’являються у групах на кшталт «Типичный Донецк», «Работа в ДНР», «МАМОЧКИ И ПАПОЧКИ ГОРЛОВКИ» тощо. Ми отримали масив даних із викачаними подібними оголошеннями.

Ми отримали базу викачаних оголошень з соцмережі в ВКонтактє за три місяці. Там пропонують «прохождение военной службы по контракту», обіцяють «дружный коллектив» та «помощь в решении любых вопросов». Шукають чоловіків віком від 18 до 55 років, які не мають судимостей та не стоять на обліку в нарколога.

2.jpg

На графіку кількість оголошень про наймання у війська у соцмережі ВКонтактє

Погашена судимість не є перепоною для наймання в окупаційні формування. Потрібні рядові та сержанти, пишуть, що переважно для служби в тилу, обіцяють «стабильную З/П» від 24 то 30 тисяч російських рублів (9 – 11 тисяч гривень) та невеликі доплати (+1%) за участь у бойових діях.

Набір ведеться до різних родів військ – шукають механіків-водіїв, зв’язківців, стрільців, артилеристів, поповнення «народной милиции». Окремо пропонують приєднуватись до терористичного угрупування «ОШБ Сомалі». Заманюють на службу безплатним харчуванням та «льготным обучением в вузах ДНР/ЛНР».

Нижче декілька прикладів таких оголошень:

1.png

2.png

окупація війна інфографіка

Знак гривні
Знак гривні