Неподалік кордону з Україною військові РФ/Білорусі побудували новий понтонний міст через Прип'ять

Літак-розвідник США вивчав учора новий понтонний міст через білоруську частину Прип'яті за декілька кілометрів від українського кордону. Місце і час побудови не випадкові: через нього можна перекидати війська, які можуть спробувати йти на Київ по прямій через чорнобильську зону відчуження. Це також може бути відвертанням уваги від реального напрямку можливого наступу.

На фотографії, зробленій учора супутником Planet, видно понтонний міст, зведений протягом 14–15 лютого. Координати моста 51.5327, 29.86593.

Міст привернув до себе увагу, і схоже, що заради оцінки ситуації поруч з ним американські військові перевели у ручний режим один із розвідувальних БПЛА MQ-4 Triton, який додатково оглядав наближену до моста зону. Нагадаємо, останнім часом щоденно над Україною та Чорним морем працюють кілька розвідувальних місій США та НАТО, які відстежують скупчення російських військ і ситуацію на кордонах.

Шлях дрона MQ-4 у верхній частині карти націлений на новий міст, що вказаний точкою. Карта від @ameliairheart
Шлях дрона MQ-4 у верхній частині карти націлений на новий міст, що вказаний точкою. Карта від @ameliairheart

Загалом, спробувати наступати із використанням цього моста по ґрунтових дорогах і численних болотах, що там містяться, доволі важко, якщо земля не підмерзла. Тому цей міст також може бути частиною плану з відвертання уваги від справжнього місця потенційного вторгнення. Або це навчання максимально приближені до умов потенційних бойових дій. Зазначимо, що міністр оборони Білорусі сьогодні заявляв, що всі російські війська після навчань покинуть територію Білорусі, а російські військові стверджували, що деякі їхні частини після навчань залишають Крим і вертаються на місце дислокації.

Західні ж політики говорять, що більшість російських військ достатньо, щоб атакувати Україну, і суттєвого відведення не видно.

білорусь росія понтон загроза Прип'ять

Знак гривні
Знак гривні