Є й гарні новини – але про Covid

Коли ми чекали на послаблення пандемії, то навряд чи думали про те, що на зміну прийде гірший головняк.

Типи головного болю
Типи головного болю

Ситуація з Covid почала стабілізуватися раніше за прогнози, заявляє МОЗ, – передає УП.

Перші ознаки стабілізації епідемічної ситуації спостерігаються в Україні на тиждень раніше, ніж це показували прогнози МОЗ, – заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу 14 лютого.

"Після чотирьох тижнів стрімкого зростання кількості нових випадків Covid-19 в Україні починаємо спостерігати перші ознаки стабілізації.

Вперше за останні чотири тижні тижнева кількість виявлених випадків і госпіталізованих припинила зростання і демонструє спад:

Untitled.jpg

За минулий тиждень зареєстровано 235 256 випадків коронавірусної хвороби, що на 7600 випадків менше у порівнянні з попереднім тижнем. До лікарень за тиждень госпіталізовано 24575 хворих, що також на тисячу менше, ніж минулого тижня. 

Ознаки стабілізації епідемічного процесу спостерігаються на тиждень раніше, ніж це показували наші прогнози". 

Від початку росту захворюваності зареєстровано зниження тижневої кількості нових випадків на території дев'ятьох регіонів – і найпомітніше зниження показника відзначалось у Вінницькій (- 38%) та Івано-Франківській (-37%) областях.

При цьому зниження тижневої захворюваності в Івано-Франківській області спостерігається другий тиждень поспіль, що свідчить про проходження пікового періоду.

У Києві ж, навпаки, за тиждень найбільше зросла кількість нових випадків (+51%). 

Лідер приросту нових випадків минулого тижня – Запорізька область – на поточному тижні також мала приріст, але значно нижчий, ніж раніше (+50% проти 109%).

У закладах охорони здоров’я перебуває 30 тисяч хворих на Covid-19. Пацієнтами, яким призначена киснева терапія, зайнято 30% ковідних ліжок з киснем.

Дітьми в лікарнях зайнято 2 293 ліжок, що на 8% менше проти попереднього тижня.

Ляшко зазначив, що Україна перебуває на 43 місці із 54 країн серед територій Європейського регіону ВООЗ за кількістю нових випадків Covid-19 на 100 тисяч  населення.

Ляшко також озвучив попередню оцінку: летальність від коронавірусної хвороби знизилась втричі у порівнянні з "Дельта"-хвилею та вдвічі, як порівняти з середнім значенням у 2020 році.

медицина пандемія коронавірус

Знак гривні
Знак гривні