Речиця, Єльськ, Лунинець: російські літаки й "Іскандери" менш ніж у 50 км від України

Російські війська видно у трьох місцях у Білорусі, на відстані менш ніж 50 км від українського кордону:

Нові супутникові знімки приватної американської компанії Maxar Technologies, які наводить УП, показали концентрацію військової техніки в трьох місцях у Білорусі в межах 50 кілометрів від кордону з Україною. Maxar Technologies повідомила, що 4 лютого вона зробила знімки військової техніки біля Єльська, Речиці та Лунинця.

Зазначимо, що в такому разі Україні слід звертати особливу увагу на залізницю:

Залізниця на тій самій ділянці – магістральні лінії йдуть на Коростень і на Бахмач
Залізниця на тій самій ділянці – магістральні лінії йдуть на Коростень і на Бахмач

Армія короткого кидка. Окупаційні війська Путіна не зможуть швидко просуватися без залізниці

Опубліковані в неділю супутникові знімки показали деталі військових маневрів на кордоні Білорусі з Україною напередодні спільних навчань Росії та Білорусі "Союзна рішучість-2022", що, за офіційним планом, мають відбуватися 10–20 лютого.

Знімки показують, що оснащені ракетами, реактивними системами залпового вогню та штурмовиками підрозділи було перекинуто до Білорусі у трьох точках неподалік кордону з Україною.

Компанія Maxar ідентифікувала на знімках 15 штурмовиків Су-25 та ЗРК С-400 на аеродромі Лунинець, а також ракети SS26 "Іскандер" та реактивні системи залпового вогню під Єльськом.

2.jpg

1.jpg

Чому американські ЗМІ, які говорять про швидке падіння Києва, глибоко помиляються

Maxar Technologies регулярно роблять знімки російських військ поблизу українських кордонів з космосу. Вперше суттєве нарощування вони зафіксували наприкінці грудня 2021 року. У середині січня вони зафіксували меншу кількість техніки, ніж зараз, але тоді її фіксували на полігонах у 10–30 км від українських кордонах. Наразі помітно, що збільшується присутність особового складу на полігонах та кількість техніки, зокрема комплексів "Іскандер-М".

На опублікованих 3 лютого супутникових знімках російських військ у Білорусі, окупованому Криму та західних областях РФ видно, як розгортають намети й збільшують кількість військової техніки, зокрема ракетні комплекси "Іскандер-М".

Держсекретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович заявляв, що Білорусь та Росія відпрацьовуватимуть захист південних кордонів Союзної держави (кордон Білорусі з Україною – ред.) на навчаннях "Союзна рішучість".

ескалація росія загроза білорусь

Знак гривні
Знак гривні