Росія перенесла навчання з-під Ірландії після протестів суворих рибалок

Росія не проводитиме заплановані на початок лютого навчання Військово-морського флоту РФ у винятковій економічній зоні Ірландії, як мала намір раніше. Через різкий протест офіційного Дубліна та невдоволення ірландських рибаків маневри вирішили перенести в інший район.

Про це пише Німецька хвиля. 

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу ухвалив таке рішення "у відповідь на запити ірландського уряду, а також Організації виробників риби на Півдні та Заході Ірландії", йдеться у заяві російського посла в Дубліні Юрія Філатова, опублікованій у суботу, 29 січня, на сторінці посольства у фейсбуці.

Несподівані союзники України – брутальні ірландські рибалки

Міністр закордонних справ та оборони Ірландії Саймон Ковні привітав рішення Росії перенести зону навчань за межі ірландської виключної економічної зони. "Цього тижня я написав своєму колезі, міністру оборони Росії, попросивши його переглянути питання про проведення військово-морських навчань біля ірландських берегів. Сьогодні ввечері я отримав лист, який підтверджує, що російські навчання будуть перенесені за межі ВЕЗ Ірландії. Я вітаю цю відповідь", — написав Ковні у твіттері.

росія ескалація ірландія

Знак гривні
Знак гривні