Перші 40 інструкторів здійснили практичні пуски з британських NLAW

Сьогодні в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся завершальний етап підготовки першої групи військовослужбовців ЗС України — майбутніх інструкторів з підготовки операторів протитанкових ракетних комплексів NLAW. Зокрема, випускники курсу здійснили практичні пуски з цих ПТРК.

Про це повідомляє АрміяІнформ.

На відповідних рубежах від 300 до 600 метрів були встановлені мішені: бойова машина піхоти, САУ та МТ-ЛБ. Вогонь вели з різних дистанцій та позицій. Зокрема, з будинку через вікно, з окопу, з бойової машини. Всі цілі було уражено.

На стрільбах були присутні командувач Командування підготовки Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Ігор Палагнюк, начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук, представники ГШ ЗСУ та 184-го навчального центру.

photo5449440456783017428.jpg

Як зазначив представник Головного управління доктрин та підготовки ГШ ЗС України полковник Микола Губень, підготовка інструкторів ПТРК відбулась у найкоротші терміни. Всього три дні на теорію та тактику і два дні на практичне застосування. Лише за 5 днів було підготовлено близько 40 інструкторів ПТРК NLAW. Вони роз’їдуться по визначених підрозділах, аби підготувати нових фахівців.

Протитанкове обладнання, яке надає Україні Британія – найсучасніше. Як воно працює (ВІДЕО)

З наступного тижня до 184-го НЦ прибуде ще близько 20 військовослужбовців, аби здобути фах оператора ПТРК NLAW.

За словами одного з новоспечених інструкторів солдата Зіновія Тужанського, навчитися вправно стріляти з цієї зброї  нескладно. Можна зробити це й за один день. Зброя дуже проста, надійна і потужна.

ескалація допомога армія британія зброя

Знак гривні
Знак гривні