Мер Маріуполя не бачить реальної загрози вторгнення РФ

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко вважає загрозу можливого повномасштабного наступу Росії перебільшеною, зокрема, через "нагнітання політиків та медіа".

Фото пресслужби Маріупольської міськради
Фото пресслужби Маріупольської міськради

Про це йдеться в інтерв’ю Бойченка британському авторитетному виданню Financial Times, уривки з якого переклала УП.

"Я вважаю, що повноцінний наступ на Україну не можливий, оскільки, якщо пан Путін буде мобілізувати десь мільйонне військо, то сама Росія повстане проти нього. 

Тому, на мій погляд, війна сьогодні лунає тільки з телевізора, і ми чуємо десь з видань, інтернет-видань, десь політологи цю тему обговорюють жваво, але я не вважаю, що є така серйозна загроза для нашого міста. 

Путін, і це моя особиста думка, хоче, щоб з ними домовлялися. Тому погрожує захопити Україну. Я вважаю, що він розуміє, що це неможливо".

Дивіться також:

У разі вторгнення Росія має більше шансів зазнати катастрофи, ніж досягти свого. Якщо Україна серйозно боротиметься. Ось чому

Бойченко вважає, що загроза нападу та захоплення міста дещо перебільшена. За його словами, він щодня спілкується з представниками Збройних сил та отримує оперативну інформацію про безпеку й загрози для міста.

Він додав, що риторика політиків та журналістів, зокрема західних, дещо "наганяє" ситуацію з можливим російським нападом.

Маріупольський міський голова вважає, що за вісім років війни з Росією українська армія зміцніла настільки, що здатна дати належну відповідь у разі посилення агресії.

Крім того, на думку мера Маріуполя, настрої пересічних громадян змінилися у бік незалежної України, тож росіянам не буде так легко маніпулювати чи переманювати на свій бік громадян всередині України. Бойченко вважає, що українці мають бажання чинити згуртований опір Росії.

опініон ескалація маріуполь загроза донеччина

Знак гривні
Знак гривні