Затримали нацгвардійця, який застрелив п'ятьох людей у Дніпрі

Нацгвардійця Артема Рябчука, який вночі 27 січня застрелив п'ятьох людей та поранив ще п'ятьох, затримали.

«Тільки що Артем Рябчук був затриманий співробітниками поліції в Дніпропетровській області. Він буде нести найсуворішу відповідальність, передбачену законом», — повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, якого цитує Громадське.

Міністр додав, що у цій справі створять спеціальну комісію для вивчення обставин, які могли привести до таких дій 21-річного військовослужбовця.

Також обіцяють вивчити обставини проходження ним військово медичної комісії, його психічний стан на момент видачі допуску до зброї.

«Після вивчення умов та обставин що призвели до трагедії, будуть зроблені висновки. Зокрема, кадрові. Впевнений, що нам треба провести ґрунтовний аналіз того, як в країні побудована строкова військова служба, які її переваги та недоліки й що потрібно кардинально змінювати», — каже Монастирський.

У Дніпрі вночі 27 січня нацгвардієць влаштував стріляну на території Південного машинобудівного заводу. Внаслідок цього загинули четверо інших військових з караулу та цивільна жінка, співробітниця заводу «Південмаш». Ще п’ятеро людей були поранені.

Стрілянина сталася близько 3:40 на території Південного машинобудівного заводу. До поліції надійшло повідомлення про те, що військовослужбовець Національної гвардії відкрив вогонь з автоматичної зброї.

Артем Рябчук — строковик з Ізмаїла, військовослужбовець 2001 року народження.

Нападник під час видачі зброї з невстановлених причин відкрив вогонь з автомата Калашникова і розстріляв караул військовослужбовців Нацгвардії.

В обов’язки підозрюваного входила охорона території заводу «Південмаш».

«Насамперед перед слідством стоятиме питання, що послужило мотивом того, щоб скоїти настільки жахливий злочин? Вивчатиметься питання, чи не піддавався військовослужбовець психологічному тиску в колективі. А також те, як він проходив медичну комісію, з висновків якої йому надали право доступу до бойової зброї. У будь-якому разі за масове вбивство він нестиме найжорсткіше покарання».

Державно бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за пунктами 1 та 4 частини 2 статті 115 КК України (умисне вбивство двох або більше людей, вчинене з особливою жорстокістю).

мвс кримінал дніпро

Знак гривні
Знак гривні