Постачаючи протитанкову зброю Україні, Британія облітає Німеччину (КАРТА)

Велика Британія почала постачати Україні протитанкову зброю, щоб допомогти захиститися від потенційного вторгнення Росії, яка згрупувала війська біля кордону з Україною.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters та The Guardian.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес повідомив, що перші системи вже були доставлені 17 січня, а невелика кількість британських військовослужбовців проводитиме навчання протягом короткого проміжку часу.

Воллес не уточнив кількість і тип озброєння, яке відправляється, але сказав: "Це не є стратегічною зброєю і не становить загрози для Росії. Їх потрібно використовувати для самооборони".

Протитанкове обладнання, яке надає України Британія – найсучасніше. Як воно працює (ВІДЕО)

"Вони ближнього радіуса дії… але вони можуть змусити людей зупинитися і задуматися, що вони роблять, і якщо танки ввійдуть в Україну, вторгнуться в неї, то вони стануть частиною захисного механізму", – сказав міністр.

Британський журналіст Джордж Еллісон написав у Twitter, що британські транспортні літаки C-17 перевозять легке протитанкове озброєння в Україну.

Судячи з обраного шляху, літаки прямували не найкоротшим маршрутом, оминаючи повітряний простір Німеччини. 

Про цей же нюанс пише засновник Conflict News Кайл Глен. 

Німеччина, ймовірно, відмовила у праві на проліт над своєю територією або Британія, знаючи що провезення зброї у повітряному просторі Німеччини є дуже складною процедурою через німецьке законодавство, вирішила цей дозвіл не просити.

Видання "The Guardian" пише, що доставляють, швидше за все, ручну легку протитанкову зброю нового покоління з дальністю стрільби в кілька сотень метрів.

Ця зброя – не така потужна, як протитанкові ракети Javelin, що поставляються США в Україну з 2018 року, але може вивести з ладу танк, вдаривши по ньому згори.

авіація росія ескалація британія німеччина зброя

Знак гривні
Знак гривні