Третину всього часу, який не сплять, люди втикають у смартфони (ЗВІТ)

Третину часу, не присвяченого сну, середня людина у світі у 2021 році витрачала на мобільні застосунки. Основне зло – TikTok.

Про це пише світова служба ВВС з посиланням на звіт з користування мобільними застосунками, – перекладає Громадське.

У 2021 році люди у середньому по світу витрачали 4,8 години на день на мобільні програми — це на 30% більше, ніж у 2019 році.

7 із 10 хвилин, тобто 42 з кожної години, витрачали на соціальні мережі. Більшість цього часу йшло на TikTok.

Торік користувачі завантажували застосунки загалом 230 мільярдів разів, а на платні версії програм витратили 170 мільярдів доларів.

TikTok був найбільш завантажуваним застосунком у світі. Користувачі витрачали на нього на 90% більше часу у порівнянні з 2020 роком. Аналітики прогнозують, що до другої половини 2022 року кількість активних щомісячних користувачів TikTok перевищить 1,5 мільярда.

У 2021 році запустили два мільйони нових програм та ігор. Люди витратили на мобільні ігри 116 мільярдів доларів. Також користувачі витратили загалом понад 100 мільярдів годин на застосунки для покупок. Найбільше займалися онлайн-шопінгом у Сінгапурі, Індонезії та Бразилії.

Стали популярнішими й програми для покращення психічного почуття: Headspace і Calm. У порівнянні з 2020 роком їх завантажували на 27% частіше. Також люди часто завантажували застосунки для занять спортом вдома.

На програми для знайомств люди витратили 4 мільярди доларів, що на 95% більше, ніж у 2018 році. Найпопулярнішими програмами у цій сфері є Tinder та Badoo.

абзац світ інтернет психіатрія технології статистика соцмережі

Знак гривні
Знак гривні