На курорти Карпат вертається справжня зима

Новий 2022 рік розпочався у Карпатах із плюсової температури, проте незабаром зима тут відновить свій статус-кво. За даними Sinoptik.ua, найближчим часом на всіх зимових курортах України очікуються помірні морози та періодичні снігопади.

Час на лижі! 10 українських гірських курортів з найдовшими трасами

Погода в Буковелі

У Буковелі 6–8 січня денна температура становитиме -3–5 °С, нічна — до -10–14 °С. У наступні дні буде помірно морозно — до -2–6 °С, можливий невеликий сніг. Після штормового попередження на початку січня встановиться штиль, тільки 7 січня можливий слабкий південний вітер до 2–5 м/с. Сонце визирне тільки на Різдво, а потім знову сховається за хмарами — встигніть зробити класні фото на сяючих білосніжних схилах! Висота снігового покриву перевищує 70 см.

Погода в Славському

Різдво в Славському, за даними Sinoptik.ua, буде сонячним — і ви матимете можливість вдосталь намилуватися величною красою Бескидів і Ґорґан. У решту днів небо буде затягнуте хмарами, можливий дрібний сніг. Погода в Карпатах на цьому тижні буде вельми комфортною для спортивних активностей — без сильного вітру, з незначними опадами. Приблизно з 6 січня на курорт прийдуть помірні нічні морози (до -5–8 °С), а вдень стовпчики термометрів піднімуться до 0 °С.

Погода на Драгобраті

У високогір'ї Закарпатської області на Різдво очікується до -3–5 °С. А 8–9 січня вдень термометри показуватимуть до -1–5 °С, уночі — –8–12 °С. Загалом тиждень видасться похмурим, безвітряним (не більше 1–2 м/с), з невеликими періодичними снігопадами, так що лише зрідка можна буде побачити та сфотографувати освітлені сонцем гірські вершини. До речі, висота снігового покриву на курорті сягає близько 180 см.

Сніголавинна небезпека

Поки що на високогір'ї Закарпатської та Івано-Франківської областей зберігається третій (високий) рівень сніголавинної небезпеки. Гірські рятувальники попереджають: лавини можуть сходити стихійно, без додаткового впливу. Тому найкращий спосіб захиститись — відкласти будь-які походи в гори до сприятливішої погоди. Благо, чекати доведеться недовго. За прогнозами, вже 8–9 січня сніголавинна ситуація стабілізується завдяки невеликим снігопадам та похолоданню — помірні морози допоможуть надійніше закріпити сніговий покрив на схилах.

спорт закарпаття прикарпаття львівщина туризм погода карпати

Знак гривні
Знак гривні