З дому Гогілашвілі неодноразово їздив кортеж до ГУР

Журналісти "Слідство.інфо" стверджують, що з будинку, де проживає тепер уже колишній заступник голови МВС Олександр Гогілашвілі з дружиною Марією Левченко (помічниця президента Володимира Зеленського), неодноразово виїжджав кортеж, який потім фіксували біля Головного управління розвідки Міноборони.

Про це йдеться на сайті розслідувачів, - передає Ліга.

Колишній помічник "єдинороса" тісно спілкується з ГУР

Журналісти кажуть, що протягом кількох місяців неодноразово фіксували, як із дому Гогілашвілі та Левченко у Хотові виїжджав автомобіль Volvo у супроводі Nissan.

За даними розслідувачів, обидва автомобілі використали номери прикриття, а перед виїздом проводилися посилені заходи безпеки – територію обстежували кінологи, які приїжджали машиною з автопарку Служби безпеки України.

У результаті журналісти зафіксували цей самий кортеж на в'їзді до Головного управління розвідки на Рибальському острові у Києві.

"Слідство.інфо" не змогло встановити пасажира Volvo. Проте передбачає, що це міг бути керівник ГУР Кирило Буданов.

За їхніми словами, Гогілашвілі та Левченко дружать у соцмережах із дружиною Буданова Маріанною, а сам ексзаступник голови МВС у серпні 2021-го публікував у соцмережах фото з головним військовим розвідником України.

ГУР не відповів на запит про коментар "Слідство.інфо".

Також у пресслужбі відомства відмовилися коментувати розслідування для LIGA.net телефоном. LIGA.net надіслала письмовий запит до ГУР.

Чому це важливо?

До кар'єри в Кабміні Гогілашвілі у РФ був помічником депутата-єдинороса Миколи Валуєва. Сам він пояснював, що займався з Валуєвим "соціалкою" у Ленінградській області.

Журналісти стверджують, що у 2012-му Гогілашвілі отримав закордонний паспорт громадянина РФ і міг досі не вийти з російського громадянства, проте офіційного підтвердження цьому поки що не було.

В Україні Гогілашвілі працював у Міжнародній антинаркотичній асоціації, яку підтримував Зеленський та "Квартал 95". "Слідство.інфо" стверджує, що ця організація причетна до викрадень та утримання людей у реабілітаційних центрах без їхньої згоди.

Дружина Гогілашвілі, Марія Левченко, довгий час працює помічницею Зеленського. За даними журналіста Юрія Бутусова, влітку 2020-го вона була присутня на нараді в Офісі президента, після якої було зірвано спецоперацію із затримання найманців ПВК Вагнера.

Буданов очолив ГУР у серпні 2020-го. Він був призначений замість звільненого Василя Бурби, який керував спецоперацією щодо вагнерівців.

Призначення Гогілашвілі в МВС пов’язують із наближеністю його дружини до президента. Марія Левченко є давньою помічницею і довіреною особою Зеленського ще з часів, коли він був шоуменом: вона працювала в "Кварталі 95", а нині по суті є його секретаркою.

Дисклеймер: Звісно, все це лише "деталі" та "частинки", але вони викликають занепокоєння. Можливо, вони свідчать про зовсім протилежне до того, що можна подумати. Можливо, не свідчать ні про що. Цікаво також, що подібні речі спливають лише після не пов'язаних із розвідкою скандалів.

Співжиття друзів

Олександр Гогілашвілі не лише одружений із помічницею президента Володимира Зеленського – Марією Левченко, а й проживає в одному домі з родиною керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, – передає УП.

У маєток на 350 квадратів у Хотові, під Києвом, щоранку з’їжджаються автомобілі Служби безпеки України та спецпідрозділу СБУ "Альфа".

За словами Буданова, цей маєток орендує дружина Олександра Гогілашвілі, а він проживає в ньому як друг Гогілашвілі тимчасово, доки в його квартирі триває ремонт.

Власники маєтку теж цікаві

В електронній декларації Гогілашвілі вказано, що родина орендує житло в особи, яка не є власницею нерухомості, а просто працює рієлтором. 

Реальна власниця маєтку, відповідно до інформації з державного реєстру нерухомості, – Діана Стрелковська: бізнесвумен і дружина В’ячеслава Стрелковського, якого у ЗМІ називають організатором низки великих конвертаційних центрів. 

Зокрема, у жовтні журналісти "РБК-Україна" заявили, що отримали дані про компанії, що "наконвертували" за декілька місяців під 10 мільярдів гривень. Одним із бенефіціарів схеми журналісти називають саме В’ячеслава Стрелковського. 

В інтерв’ю "Економічній правді" колишній керівник Податкової служби Євген Олейніков пояснював успіхи Стрелковського, зокрема, і допомогою правоохоронних органів.

"Кілька разів ДПС намагалася перевірити його компанії. Щодо низки компаній виникає дивна ситуація: тільки ми виходимо на перевірку, з’ясовується, що документи буквально вчора вилучили правоохоронні органи. Документи чомусь ніколи туди не повертаються, але і справа нікуди не рухається. А перевіряти нам нема чого, бо якщо ми відкриємо Податковий кодекс, то з’ясуємо, що податкова служба проводить тільки документальні перевірки", – казав Олейніков.

Буданов у коментарі Bihus.Info заявив, що знає Стрелковського і що йому відомо, що цю особу пов’язують із незаконним обігом готівки – "обналом".

мвс гогілашвілі гур війна розвідка росія армія скандал

Знак гривні
Знак гривні