Гогілашвілі – громадянин Росії, хамив не раз. Його дружина – секретарка Зеленського – не оформлена в ОП

Після резонансного відео зі скандалом, який влаштував заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі на в'їзді в зону ООС, рядові працівники поліції передали журналісту Михайлу Ткачу новий відеозапис вже іншого інциденту.

Як випливає з відео, 24 листопада автомобіль Гогілашвілі у Києві зупинили патрульні поліцейські, щоб перевірити документи. Це розлютило високопосадовця і він почав ображати правоохоронців та запитувати, чому вони "не впізнали начальство".

Водночас поліцейські спокійно намагалися пояснити, що лише виконують свою роботу.

Гогілашвілі до патрульного: "Ти що, тупий? Ти що, о**вший, чи що?! Що з тобою, тебе що, припудрило?"  

Вічно емоційний громадянин Росії

Заступник глави МВС Гогілашвілі скандалив із правоохоронцями на в'їзді в зону ООС, лаявся, обурювався, що його не впізнали в обличчя, й погрожував.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський після оприлюднення скандального відео з Гогілашвілі пообіцяв "дисциплінарне провадження" для встановлення обставин інциденту. Таку заяву він зробив у суботу, про звільнення тоді не йшлося. Сам Гогілашвілі тоді ж вибачився за "надмірну емоційність".

Президент Володимир Зеленський попросив очільника МВС та уряд звільнити Олександра Гогілашвілі з посади заступника міністра.

Громадянин Росії

Дружина Гогілашвілі – Марія Левченко – є особистим помічником президента Володимира Зеленського, а в самого Гогілішвілі є паспорт громадянина Росії.

Гогілашвілі отримав паспорт громадянина Російської Федерації (номер 6004531705) 12 листопада 2003 року у Ленінському районі Ростова-на-Дону.

Також український високопосадовець має чинний індивідуальний податковий номер РФ 616404621705, що підтверджується інформацією з бази даних Федеральної податкової служби РФ.

Офіційна база даних ФПС РФ при запиті надає дані лише чинних паспортів громадян Росії та їхніх податкових номерів. Вихід із громадянства РФ чи позбавлення його відбувається на підставі відповідного указу президента Росії.

Згідно з офіційною біографією Олександра Гогіашвілі на сайті МВС, він народився 26 грудня 1973 року у Грузії. За даними з відкритих джерел, тривалий час працював у РФ.

Зокрема, був помічником Ніколая Валуєва, депутата Держдуми РФ від партії "Единая Россия".

Дружина працює в ОП, отримує зарплату в "95 кварталі"

Секретарка президента Володимира Зеленського – Марія Левченко ніяк не оформлена в Офісі глави держави та отримує зарплату у студії "Квартал 95".

Про це пише журналістка Цензор Тетяна Ніколаєнко.

"Мені здається, що звільненням Гогілашвілі скандал навколо цієї родини та Зеленського не завершиться, бо бикуватість цього мужлана – це ще квіточки. Але маємо ще одне питання. Мені так здається, що Левченко Марія Валентинівна ніяк не оформлена в Офісі президента.

У воюючій країні особа, яка найбільше часу проводить біля президента, точно може навіть не значитись у штаті Офісу президента? Як вона взагалі на режимний об'єкт щодня заходить? Чому я роблю такий висновок. Я просто не знайшла декларацій Левченко, тільки її чоловіка Гогілашвілі, який в МВС за останній рік заробив 800 тисяч, у жовтні щось продав автомобільній компанії за пів мільйона, а потім у тої ж компанії купив автівку за ціною нижче ринкової.

Але ця оборудка в декларації заступника міністра внутрішніх справ – не головне. Головне там те, що його дружина отримала зарплату не лише у 2018, а й за 2020 рік (тадададам!!!!) у студії "Квартал 95"", – пише журналістка.

За різними матеріалами Української правди та Цензор

гогілашвілі зеленський скандал

Знак гривні
Знак гривні