З конкурсу краси верблюдів виключили десятки учасників через ін'єкції ботоксу

У Саудівській Аравії дискваліфікували понад 40 верблюдів, які брали участь у конкурсі краси на фестивалі верблюдів короля Абдул-Азіза. Конкурсантів виключили через косметичні процедури: тваринам зробили ін'єкції ботоксу.

Фото з фестивалю: саудівське видання Leaders Mena
Фото з фестивалю: саудівське видання Leaders Mena

Фестиваль короля Абдул-Азіза для верблюдів — це щорічний культурний, економічний, спортивний та розважальний фестиваль у Саудівській Аравії під королівським патронатом, – пише Громадське.

В уряді країни пояснюють, що він спрямований на «консолідацію та зміцнення спадщини верблюдів у саудівській, арабській та ісламській культурі».

Частиною цього фестивалю є так званий конкурс краси для верблюдів. Цього року на нього запросили власників найкрасивіших верблюдів позмагатися приблизно за 66 мільйонів доларів призових. Журі визначають переможця на основі форми голови, шиї, горбів, одягу та пози тварин.

Розведення верблюдів є багатомільйонною галуззю, і схожі заходи відбуваються по всьому регіоні.

Однак цьогоріч на конкурсі стався скандал: влада виявила, що десятки заводчиків розтягували губи та носи верблюдів, використовували гормони для збільшення м’язів тварин, вводили їм ботокс і здійснювали інші косметичні процедури.

Організатори конкурсу заявили, що хочуть припинити всі спроби фальсифікації та обману в «облагороджуванні» верблюдів, а на винних чекатиме «серйозне покарання».

історія аграрії культура суспільство курйоз скандал саудівська аравія

Знак гривні
Знак гривні