Біля кордонів України помітили "Бук"

Дослідницька група Conflict Intelligence Team (CIT) проаналізувала нові відео з прикордонної з Україною області Росії. У передмісті Воронежа помітили зенітний ракетний комплекс «Бук-М1». На думку аналітиків, це свідчить про продовження стягування російських сил до кордонів України.

Аналітики CIT проаналізували два відео, зняті на залізничній станції «Маслівка» у передмісті Воронежа, – передає Громадське.

На першому видно низку самохідних артилерійських установок «Мста-С», танки Т-80У, а також самохідну вогневу та пуско-зарядні установки зенітного ракетного комплексу «Бук-М1» тощо.

На іншому відео видно ешелон з іншими установками комплексу, а також зі станцією радіолокації 9С18М1 «Купол».

У CIT припускають, що на станції перебуває щонайменше один комплекс «Бук» у повному складі (один дивізіон).

Там також заявили, що на станції «Маслівка» перебувають поїзди, які прибули з Московської, Нижньогородської та Смоленської областей Росії. Неподалік їхніх станцій відправлення дислокуються відповідно 4-а гвардійська танкова дивізія, 288-а артилерійська бригада і 49-а зенітна ракетна бригада.

«Ці дані дозволяють зробити висновок, що попри переговори Байдена та Путіна, зосередження російських військ в областях, що межують із підконтрольною українською владою територією, продовжується», ㅡ зазначають у CIT.

агресія зброя росія

Знак гривні
Знак гривні