На Бурштинській ТЕС стався вибух

28 листопада о 22:12 до рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій надійшло повідомлення від диспетчера екстреної медичної допомоги про те, що стався вибух на Бурштинській ТЕС.

бурштин.jpg

За попередньою інформацією, на котлі сьомого енергоблока відбулася розгерметизація екранної труби діаметром 60 мм, внаслідок чого відбувся викид газопарової суміші та газів з топки котла та отримали опіки два працівники, яких госпіталізовано до лікувальних закладів.

Сьомий енергоблок зупинено й виведено з експлуатації, замість нього введено в роботу четвертий енергоблок.

Наразі на ТЕС працює сім блоків, на роботу станції подія не вплинула. На місці працює мобільно-оперативна група ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області.
За інформацією приймального відділення Бурштинської лікарні, госпіталізовано до лікувальних закладів п'ятеро осіб. Інформація уточнюється.

Бурштинська ТЕС належить компанії ДТЕК Ріната Ахметова. Вона відокремлена від енергосистеми України й працює в так званому Бурштинському енергоострові (БуОс) синхронно з енергосистемою Європи. Це дає змогу експортувати вироблену в Україні електроенергію до країн ЄС.

Знак гривні
Знак гривні