Коронавірусна статистика в Україні: спалах іде на спад?

За добу 28 листопада в Україні зафіксовано 5 804 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

корона1.webp

Також за минулу добу:

Кількість щеплень на вихідні традиційно знижується. Так, за добу 28 листопада в Україні 93 970 людей вакциновано проти COVID-19. Одну дозу отримали 31 069 людей, повністю імунізовані – 62 901 людина.

Як відомо, у вихідні дні статистика по захворюваннях на коронавірус відчутно нижча, ніж у будні. Втім, навіть з урахуванням цього чинника дані свідчать про відчутний спад інфікувань. Так, тиждень тому, 21 листопада (тобто, за попередню неділю) в Україні було зафіксовано 7 464 нових підтверджених випадки коронавірусної хвороби – на 1660 більше, ніж зараз. Поточний рівень інфікувань відповідає показникам початку жовтня, коли коронавірусний спалах тільки починався.

Однак це стриманий привід для оптимізму. Наразі не відомо, якою буде динаміка протягом першого тижня грудня, і як вплине на неї поява нового, більш заразного (поки що підтверджені дані про вищий ризик повторного інфікування тих, хто перехворів раніше) штаму коронавірусу «Омікрон».

ковід коронавірус статистика

Знак гривні
Знак гривні