Бойовики просять Путіна більше не ховатись і відкрито присилати росіян у гібридну армію РФ

І справді, навіщо сором'язливість, якщо весь світ усе знає.

За інформацією розвідки, російські окупаційні адміністрації на окупованих територіях Донбасу ініціювали пропозицію про дозвіл на офіційному рівні призивати громадян РФ для проходження військової служби за контрактом у з’єднаннях і частинах на окупованих територіях України, – передає УП з посиланням на Міноборони України.

За наявною інформацією, російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях ініціювали пропозицію про дозвіл на офіційному рівні призивати громадян РФ для проходження військової служби за контрактом у з’єднаннях і частинах окупованої частини Донбасу.

Крім того, командування збройних сил Росії активно агітує населення на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях для проходження військової служби у складі російських окупаційних військ. Водночас російське окупаційне командування дозволило оформлення на військову службу за контрактом усіх охочих, зокрема осіб з кримінальним минулим та алко- і наркозалежних.

Міністерство оборони уважно відстежує ситуацію, яка склалась поблизу державного кордону України з РФ.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування ЗС РФ продовжує нарощувати бойову та мобілізаційну готовність з’єднань і частин бойовиків. З 15 листопада окупанти розпочали проведення чергового збору військовозобов’язаних запасу.

Проведення зборів контролюється комісією штабу 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ.

Розвідка США поділилася своїми даними, у тому числі мапами, з європейськими союзниками, з яких випливає, що РФ розглядає сценарій швидкої широкомасштабної наступальної операції проти України з кількох напрямків, повідомило агентство Bloomberg. 

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан попередив владу Росії про "надзвичайно серйозні наслідки" у разі вторгнення в Україну. За його словами, Франція стурбована концентрацією сил Росії біля кордонів з Україною. Він нагадав про аналогічні російські "маневри" навесні цього року.

У Росії заявили, нібито це Україна шукає спосіб повернутися до силового врегулювання ситуації на Донбасі під прикриттям збільшення присутності в регіоні військових НАТО. Дмитро Пєсков додав, що "це – болюче видовище, тому що це спричинить найсерйозніші наслідки".

агресія окупація луганщина росія донеччина

Знак гривні
Знак гривні