QWERTY, 12345. Найпопулярніші паролі українців ламаються за секунду

У всьому світі найпопулярнішим паролем є «123456», його у досліджуваних країнах використовували 103 мільйони разів. Найпопулярнішим серед українців став пароль «qwerty».

Розробник сервісів для безпеки в інтернеті Nord Security опублікував рейтинг 200 найпопулярніших паролів 2021 року. Окремо можна подивитися найпопулярніші паролі українців.

Про це свідчать дані на сайті Nord Security, – передає Громадське.

Сервіс склав список паролів разом із незалежними компаніями, які спеціалізуються на вивченні кібербезпеки. Спільно вони проаналізували базу даних у 4 терабайти, що стосувалася користувачів із 50 країн.

У всьому світі найпопулярнішим паролем є «123456», його у досліджуваних країнах використовували 103 мільйони разів.

Також у 10 найпопулярніших паролів у світі потрапили:

Усі ці паролі можна зламати менш ніж за 1 секунду.

Водночас найпопулярнішим серед українців став пароль «qwerty» — його використовували понад 300 тисяч разів.

У топ-10 паролів серед українців також потрапили:

Усі ці паролі також можна зламати менш ніж за 1 секунду. Крім того, в рейтингу були паролі, які можна зламати за декілька годин або днів.

Наприклад, на зламування паролю «741852963» та «anastasiya», за даними Nord Security, може знадобитися 12 днів, на зламування ronaldinho — 6 днів, а на «anastasia», «megoloman» — день.

На думку експертів, щоб зламати пароль «abrakadabra», доведеться витратити чотири місяці.

Як зробити надійний пароль?

У Nord Security нагадують, що пароль має бути складним і містити щонайменше 12 символів, різну комбінацію великих і малих літер, цифр тощо. Також рекомендують використовувати генератори паролів.

Крім того, небезпечно використовувати один пароль для декількох облікових записів. Якщо хакери дізнаються пароль до одного з профілів, під загрозою зламу опиняться і всі інші.

Змінювати паролі рекомендують кожні 90 днів.

гумор безпека інтернет курйоз

Знак гривні
Знак гривні