Ведуча «UA: Перший» заявила про тиск Офісу президента

Ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук заявила про те, що Офіс президента "давно і жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу".

Про це Барчук написала у Facebook.

"По-перше, Офіс президента давно і жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу". Кандидати на ефіри узгоджуються з контактною особою М.Подоляка в ОП. Це не новина. Хоча у мене все більше питань щодо суб'єктності народних депутатів, їхньої особистої позиції й гідності та й врешті принципу парламентаризму. По-друге, останнім часом ОП висуває нашій редакції умови та ставить ультиматуми щодо присутності "слуг народу" на ефірах", – написала ведуча.

Вона навела приклад, як минулого понеділка був ультиматум № 1: на тему енергетичної безпеки в ефірі "Зворотного відліку" будуть присутні або двоє "слуг" (обидва не експертні), або жодного.  

"В останній понеділок з'явився ультиматум № 2: "слуги" (двоє) прийдуть на ефір лише за умови, якщо редакція відмовить раніше запрошеному Гео Леросу. Звичайно, ми сприйняли це як тиск. Ми відмовились виконувати ультиматум, представники монобільшості не прийшли", – розповіла Мирослава Барчук.

Вона нагадала, як "все починалось 2010-го, коли спочатку Ганна Герман визначала гостей на каналах, потім ведучих цих каналів, потім просто забирали ліцензії в опозиційних телеканалів, а потім сталася катастрофа".

змі зеленський цензура

Знак гривні
Знак гривні