Терористична «тактика». Російські гібридні війська взяли в заручники представників ОБСЄ, вимагають у України військового-росіянина

В окупованій Горлівці 17 жовтня підконтрольні Росії бойовики «ДНР» захопили представників моніторингової місії ОБСЄ. Вони вимагають звільнити члена «ЛНР» - росіянина, якого затримали українські військові.

Про це йдеться у звіті ОБСЄ, – передає Громадське.

Власник готелю, в якому розташована база ОБСЄ, заборонив представникам місії залишати приміщення, пославшись на «накази від мера Горлівки».

Він також розповів, що всі виходи вже заблокували бойовики. 

А вже через годину у готель увійшли двоє бойовиків у цивільному одязі та повідомили співробітникам ОБСЄ, що їм дозволено вільно пересуватися готелем і стоянкою за ним, але не можна залишати приміщення, поки не звільнять члена збройного формування.

Через протести бойовиків із вимогою звільнити цього чоловіка ОБСЄ довелося призупинити свою місію зі спостереження на окупованій Донеччині. Зокрема, 16 жовтня близько 200 проросійських демонстрантів прийшли до штаб-квартири ОБСЄ з вимогою звільнення затриманого.

Кого вони вимагають звільнити?

medium.jpg

Уранці 13 жовтня група бойовиків самопроголошеної «ЛНР» під виглядом розмінування територій проводила розвідку українських позицій. Збройні сили України тоді затримали одного з порушників.

Ним виявився громадянин РФ Андрій Косяк, у якого при собі виявили зброю.

Затриманого допитала СБУ. На телефоні в нього знайшли відео, на якому він обстрілює українських військових.

В українській делегації Тристоронньої контактної групи (ТКГ) заявляли, що цього бойовика українські правоохоронці раніше вже підозрювали у скоєнні у 2010 році умисного вбивства.

Тепер йому повідомили про ще одну підозру в учиненні злочину за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

medium (1).jpg

Затриманий - уродженець Алчевська, віднедавна громадянин РФ:

1.jpg

2.jpg

Як повідомили ЗМІ «ЛНР», ватажок самопроголошеної республіки Леонід Пасічник вважає «безглуздим» продовження діалогу щодо врегулювання війни на Донбасі у Мінському форматі, поки ЗСУ не відпустять затриманого бойовика.

Зазначимо, у Мінському процесі беруть участь три сторони: представники України, Росії та ОБСЄ. Представники бойовиків там присутні неофіційно.

обсє заручники луганщина росія тероризм донеччина

Знак гривні
Знак гривні