Голова «Укрексімбанку» склав повноваження через напад на журналіста. Наразі тимчасово

Голова правління «Укрексімбанку» Євген Мецгер оголосив 6 жовтня про тимчасове складання повноважень на час розслідування нападу на знімальну групу програми «Схеми», який у повідомленні фінансової установи названий «конфліктом з журналістами видання Радіо Свобода».

4 жовтня на журналістів «Схем» (проєкт Радіо Свобода на телеканалі UA:Перший) скоїли напад у державному «Укрексімбанку» під час запису інтерв’ю з головою правління цієї фінустанови Євгеном Мецгером просто в його кабінеті. Мецгеру не сподобалось одне із запитань журналіста-розслідувача Кирила Овсяного, яке стосувалося майбутнього розслідування. Банкір наказав охороні «забрати камери» та «дістати із них касети». Співробітники банку застосували фізичну силу до оператора «Схем» Олександра Мазура, відібрали у нього дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис, та видалили записане відео:

Відео дня: «Забирай у них камеру!» На журналістів нападають у 2021 році

Свої дії у заяві Мецгер називає «надмірно емоційною реакцією та нестриманою поведінкою», які «не мають виправдання», – передає Радіо Свобода.

«Щоб зняти хоча б частину шкоди репутації банку та відвернути негатив щодо його чудового колективу, невідкладно пишу заяву про складання повноважень голови правління на час проведення необхідних слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку згідно з відповідними процедурами. Подальший розвиток ситуації залежить тільки від висновків, які будуть зроблені слідством та перевіркою», – пише Мецгер.

конфлікт мецгер змі скандал маразм

Знак гривні
Знак гривні