Відео дня: вітрильний дрон вперше в історії зняв відео з центра урагану

Компанія Saildrone Inc. та Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA) оприлюднили перші відеоматеріали, зібрані безпілотним надводним вітрильником (USV) зсередини великого урагану, що просувається через Атлантичний океан.

Вітрильний дрон Saildrone Explorer SD 1045 був направлений в епіцентр урагану 4 категорії під назвою «Сем», який, на щастя, оминув східне узбережжя США. SD1 045 бореться з 15-метровими хвилями та вітрами швидкістю понад 200 км / год, щоб зібрати критичні наукові дані й в процесі дати абсолютно новий погляд на одну з найбільш руйнівних сил Землі.

Оснащений спеціально розробленим "ураганним крилом" – вітрилом, що дає йому змогу працювати в умовах екстремальних вітрів, SD 1045 змагається з ураганом "Сем" у відкритому океані, збираючи спостереження в режимі реального часу для численних моделей прогнозування ураганів, які, як очікується, дадуть нове уявлення про те, як зростають і посилюються великі руйнівні тропічні циклони.

60b662838cf986117e63544d_Saildrone_hurricane_wing_SD_1048_(6)_resize_credit.png

Saildrone Explorer SD 1045, безпілотний дослідник ураганів

SD 1045 – один із флоту з п’яти вітрильних дронів, які діяли в Атлантичному океані під час ураганного сезону, цілодобово збираючи дані, щоб допомогти зрозуміти фізичні процеси ураганів. Ці знання мають вирішальне значення для покращення прогнозування штормів і, як очікується, зменшать втрати людських життів, забезпечуючи кращу готовність до стихії у прибережних громад.

Апарати Saildrone надають дані безпосередньо Тихоокеанській морській екологічній лабораторії NOAA та Атлантичній океанографічній та метеорологічній лабораторії, партнерам Saildrone у цій місії. "Використовуючи зібрані дані, ми очікуємо покращення прогнозних моделей, які описують швидку інтенсифікацію ураганів", – сказав Грег Фольц, вчений NOAA. «Швидка інтенсифікація, коли ураганні вітри посилюються за лічені години, є серйозною загрозою для мешканців прибережних територій. Нові дані з вітрильних дронів та інших безпілотних систем, які використовує NOAA, допоможуть нам краще передбачати сили, які рухають урагани, і попереджати людей раніше».

дрони стихія наука

Знак гривні
Знак гривні