Погано служив. Фракція Зеленського збирає голоси за відставку спікера Разумкова

Фракція "Слуга народу" вирішила розпочати збір підписів за відставку спікера Дмитра Разумкова. Про це сам Разумков написав у Facebook.

Дмитро Разумков:

"Очікувано, колеги прийшли за підписними листами про відкликання мене з посади Голови Верховної Ради України. Відповідну пропозицію подав голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія. Одразу розписав документ на Апарат Верховної Ради України.

Як і обіцяв, зволікати з процесом не буду. Сьогодні колеги отримають підписні листи.

Продуктивної роботи у Трускавці!)"

Ремарка ТЕКСТІВ. Зрозуміло, що без благословення президента Зеленського відкрита атака фракції "Слуг народу" на одного з лідерів партії була б неможлива. Так само нема сумнівів, що процедура збору голосів відбудеться на виїзному засіданні фракції у Трускавці 1–3 жовтня. Імовірно, саме Зеленський буде переконувати "слуг" вигнати Разумкова.

Сам спікер з останніх сил намагається втримати нейтралітет – він уникає прямих заяв, які свідчили б про перехід в опозицію до Зеленського. Втім, він вже озвучив кілька принципових заяв. По-перше, прямим текстом повідомив, що сам у відставку не піде. По-друге, Разумков заявив, що збирається продовжувати політичну діяльність – і як депутат, і як лідер команди (яка, за його словами, в нього вже давно є). А по-третє, він фактично відмовив у праві на політичну діяльність Зеленському, заявивши, що йому треба виконувати обіцянку передвиборчої програми про невисування на другий термін.

У жовтні стане зрозуміло, чи змогли "слуги" вигнати Разумкова і чи спромоглися вони призначити нового спікера. Від того, як розвиватимуться події, залежить також й імовірність розпуску Ради та нових дострокових виборів.

відставка разумков

Знак гривні
Знак гривні