Проти ексглави Українського культурного фонду порушили кримінальне провадження

Колишню очільницю Українського культурного фонду Юлію Федів звинуватили у збитках на 57 млн грн.

Про це сама ексочільниця УКФ повідомила в Facebook.

"57 млн збитків і кримінальне провадження – так виглядає подяка держави за роки самовіддачі, важкої праці та розвиток цілої інституції", – написала Юлія Федів.

"За три роки діяльності в основному перевіряли інституційну підтримку і гранти (153 сторінки акта з 210), як і просила Наглядова рада, члени якої знали про результати ревізії ще до їхнього офіційного оприлюднення. 57678 337,2 грн за все виявили аудитори порушень з інституційної підтримки, за які відповідальність в акті покладено на мене особисто", – написала Федів.

Вона додала, що зауваження щодо проведених заходів грантоотримувачів при цьому відсутні, а Мінкульт прийняв пасивну позицію.

"Тільки тихо працюють аудитори, яких хвилювали лише КВЕДи", – додала Федів.

За словами колишньої глави УКФ, Державна аудиторська служба України (ДАСУ) висуває претензії виключно до неї, оскільки вона підписала договір.

"Договір, який пройшов багатоетапну перевірку Фонду, отримав схвалення Наглядової ради та узгодження Мінкульту", – додала Юлія Федів.

ДАСУ направила матеріали в прокуратуру для залучення до матеріалів кримінальної справи.

"Так вони відповіли нам вчора на адвокатський запит, яким ми місяць тому просили дати нам документи по ревізії. Але не забули водночас виставити рахунок – 28 756,90 грн за 8057 сторінок. Правда, якщо ми оплатимо рахунок, не факт, що ми отримаємо ці документи, адже тепер лише з дозволу прокуратури. Очевидно, що такого дозволу мені не дадуть, хіба що скоро чекати новий процесуальний статус? Ось так. Чи не перевірили, на якому місці КВЕД в ЄДР, отримала кримінальне переслідування ", – написала Федів.

федів культура

Знак гривні
Знак гривні