Попередження про теракт у Кабулі виявилося правдивим. Кількість загиблих зростає

Два вибухи, які, як вважають, скоїли смертники, сталися 26 серпня поблизу аеропорту Кабула, куди стікаються тисячі людей в очікуванні евакуації з Афганістану після того, як владу там захопили таліби. Раніше кілька західних держав попереджували своїх громадян про ймовірність вибухів, посилаючись на розвідувальні дані, й радили триматися подалі від аеропорту.

Принаймні 60 людей зазнали поранень, - передає Радіо Свобода

Кількість загиблих варіюється в хаосі - від шести до сорока людей називають люди в системі охорони здоров'я (яким Талібан наразі забороняє прямо говорити з пресою).

Телеканал CNN із посиланням на джерело в Пентагоні заявив, що щонайменше троє американських солдатів були серед поранених у результаті нападу. Речник Пентагону Джон Кірбі повідомив, що внаслідок нападу є загиблі і поранені серед американських військових. Їх кількість він не навів. New York Times пише, що загинули принаймні четверо американських морських піхотинців.

За даними речника «Талібану» Забігулли Муджагіда, щонайменше 52 людини постраждали внаслідок вибухів.

98765.jpg

фото: Jim Huylebroek для The New York Times

Один із вибухів пролунав у натовпі людей, які чекали на вхід до аеропорту Abbey Gate, повідомляє агентство AP із посиланням на очевидця.Інший, за даними Пентагону, стався біля чи в готелі Baron поблизу входу до аеропорту:

6543.jpg

карта New York Times

Жодне угруповання наразі не взяло на себе відповідальність за вибухи.

Але США та їхні союзники раніше закликали цивільних жителів триматися подалі від аеропорту через загрозу нападу з боку екстремістського угруповання «Ісламська держава», відповідального за деякі з найбільших нападів у Афганістані і Пакистані за останні роки.

Угруповання «Ісламська держава» відповідальне за два вибухи, що сталися ввечері 26 серпня в столиці Афганістану Кабулі. Про це з посиланням на американських офіційних осіб, обізнаних із ситуацією, повідомляє видання Politico.

Напередодні Сполучені Штати, Велика Британія, Австралія та Нова Зеландія попереджали людей про високу загрозу теракту в аеропорту Кабула. Громадян цих країн та інших людей, які хочуть виїхати з Афганістану, закликали покинути район аеропорта, нагадує Громадське. Попри попередження західних країн зранку 26 серпня в аеропорту та поблизу нього залишалась низка людей.

Живі оновлення (New York Times)

тероризм талібан афганістан даеш

Знак гривні
Знак гривні