Чоловік зі знаменитої обкладинки Nirvana раніше відтворював її - а тут раптом обурився й хоче грошей

Раніше Спенсер Елден неодноразово відтворював знімок у басейні на честь ювілеїв Nevermind і навіть зробив собі татуювання на грудях з назвою альбому. Тепер він звинуватив авторів обкладинки в розповсюдженні дитячої порнографії.

Ще п'ять років тому Спенсер Елден нарікань не мав - а тепер, як в анекдоті, "та дєнєг нада". Фото на честь двадцятип'ятиліття альбому й, відповідно, немовляти з нього, John Chapple
Ще п'ять років тому Спенсер Елден нарікань не мав - а тепер, як в анекдоті, "та дєнєг нада". Фото на честь двадцятип'ятиліття альбому й, відповідно, немовляти з нього, John Chapple

Він заявив, намагався зв'язатися з учасниками Nirvana, щоб бути винагородженим за обкладинку, але не отримав відповіді.

Згідно з документами, Елден подав позов проти спадкоємців фронтмена Nirvana Курта Кобейна, басиста Кріста Новоселича, барабанщиків Дейва Грола і Чеда Ченнінга, автора обкладинки Кірка Веддлі, дизайнера Роберта Фішера, а також звукозаписувальних компаній Universal, Geffen, Warner і MCA.

Елден вимагає з кожного з відповідачів по 150 тисяч доларів компенсації за поширення приватних матеріалів «відверто сексуального характеру», а також примус до комерційних сексуальних дій у віці до 18 років, від яких учасники Nirvana і інші сторони продовжують отримувати гроші.

Раніше Спенсер Елден неодноразово відтворював знімок у басейні на честь ювілеїв Nevermind і навіть зробив собі татуювання на грудях з назвою альбому. Тепер чоловік стверджує, що його батьки не давали згоди на комерційне використання цього фото.

Альбом Nevermind вийшов у вересні 1991 року, ставши одним з найбільш продаваних музичних альбомів в історії. На його обкладинці зображене оголене немовля у басейні, яке тягнеться до доларової купюри.

_120240168_nevermind.jpg

Обрізана версія, а то, знаєте, часи міняються - можуть засудити за те, що тридцять років не викликало нарікань.

А хоча знаєте - ось же він сам її тримає, цю "дитячу порнографію":

44002-85557-Nirvana-Nevermind-Cover-xl.jpg

фото John Chapple

Нині обкладинка Nevermind є однією з найбільш впізнаваних у поп-культурі, її неодноразово копіювали і пародіювали.

На знімкування обкладинки фотограф Кірк Веддлі запросив своїх знайомих, подружжя Елден, і їхнього чотиримісячного сина Спенсера. За участь в зйомках вони отримали 200 доларів.

За матеріалами Громадського та ВВС.

суспільство курйоз шоубіз культура

Знак гривні
Знак гривні