Лікарка в Covid-лікарні США: «Співчуття на вас уже не вистачає – вакцинуйтеся!»

Інфекціоністка з лікарні, що лікує хворих на Covid у США, закликала невакцинованих нарешті щепитися. "У мене вже закінчується співчуття", – нарікає вона. Так лікарка каже про тих, хто не подбав про себе, хоча можливості є.

Francine Orr / Los Angeles Times
Francine Orr / Los Angeles Times

Лікарка Аніта Сіркар написала статтю для LA Times, де розповідає про свою щоденну практику. Наводимо основні тези:

Пацієнт, якому було менше за 50 років, доти більш-менш здоровий, без попередніх серйозних хвороб, у серпні 2021 сидів напроти неї, намагаючись розповісти свою історію. Проте йому бракувало дихання. Через вісім днів після позитивного тесту він почав лікуватися гідроксихлорохіном за рецептом з інтернету. На той час він задихався вже й тоді, коли вставав сходити до вбиральні або нахилявся, щоб зав'язати шнурки на взутті.

Вакцини ефективні. Однак не настільки, щоб зупинити нові варіанти коронавірусу

Зрештою він опинився в реанімації з небезпечно низьким рівнем насичення крові киснем. А тим часом його дружина й двоє дітей залишаються вдома, заражені ковідом. Вони всією родиною вирішили не вакцинуватися.

"Рік тому я боролася б із болем через несправедливість того, що з ними сталося, через їхнє невезіння. Тепер мені потрібно зробити зусилля, щоб знайти в собі симпатію та співчуття", – пише лікарка.

Вакцини є безкоштовно для всіх, їх навіть наполегливо пропонують. Високотехнологічні, революційні, неймовірні, рятівні вакцини є – а люди їх усе одно не використовують!

Я глибоко вдихнула й почала розповідати, що наші Covid-лікарні знову заповнюються. І всі до одного пацієнти з коронавірусом у моїй лікарні – невакциновані.

Пацієнт каже, що не хоче використовувати "експериментальну" вакцину – але натомість лікувався спершу антибіотиками (від вірусу!), потім – гідроксихлорохіном (бо так порадив інтернет!).

"А тепер я лікуватиму вас ремдесівіром, який теж тільки недавно дістав схвалення".

Тим часом у світі вже вкололи 4.7 мільярда доз різних вакцин без будь-яких катастрофічних результатів. Ремдесівір, яким я його лікуватиму, не отримав і близько до такої кількості підтверджених випадків використання.

"Ви все одно хочете, щоб я лікувала вас ремдесівіром?"

"Так, будь-чим, що порятує моє життя".

Але зрештою це не допомогло.

Пацієнт помер через дев'ять днів.

Він зробив особистий вибір не вакцинуватися, не захистити себе та свою родину. Ми втішали себе тим, що робили все, що могли, щоб урятувати його від наслідків його особистого вибору. Не вийшло. Ця трагедія була цілком непотрібною, і їй цілком можна було запобігти.

Стаття повністю

Скільки людей насправді померло в Україні від COVID-19? (графіки)

пандемія маразм коронавірус вакцинація

Знак гривні
Знак гривні