Укрзалізниця планує закуповувати імпортні вагони й дотягти Інтерсіті до всіх облцентрів

У ближчих планах також – «дотягнути» поїзди Інтерсіті до тих обласних центрів, які ще не покриті швидкісним залізничним сполученням.

Концепт капсульного вагона Австрійських федеральних залізниць. Фото: railwaygazette.com
Концепт капсульного вагона Австрійських федеральних залізниць. Фото: railwaygazette.com

Укрзалізниця планує закуповувати імпортні вагони, щоб посилити конкуренцію і допомогти Крюківському вагонобудівному заводу підтягнутися до європейського рівня. Про це заявив новопризначений очільник правління УЗ Олександр Камишін в інтерв’ю Інтерфакс-Україна, – передає Хмарочос.

У перспективі також хочуть запустити капсульні вагони.

«У далекосяжних планах – у нас із міністром інфраструктури Олександром Кубраковим є ідея запустити в Україні капсульні вагони. Це й абсолютно інший досвід для пасажирів, і розуміння, куди потрібно прагнути УЗ як компанії. Але поки що хіба що в дуже далекосяжних планах», – повідомив Камишін.

У ближчих планах – «дотягнути» поїзди Інтерсіті до тих обласних центрів, які ще не покриті швидкісним залізничним сполученням.

До призначення на посаду в Укрзалізниці Олександр Камишін був радником міністра інфраструктури, займаючись тарифною політикою і залізничною інфраструктурою. До того керував Карлівським машинобудівним заводом, працював в компанії SCM і керував інвестиційною компанією Fortior Capital.

майбутнє залізниця

Знак гривні
Знак гривні